ROLL THE KNOWLEDGE

În perioada 06-08.09.2019 la Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab” are loc evenimentul ROLL THE KNOWLEDGE – învățați, oferiți, distribuiți – introducere în programare și robotică, organizat în colaborare cu Asociația Micul Gates.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019).

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a 3 zile și va consta în ateliere de introducere în robotică și programare folosind sisteme Micro:bit. Activitățile vor avea loc sub semnul unui bulgăre care inițial va fi dat de cunoștințele de programare și robotică ce vor fi transmise liceenilor din Rm. Vâlcea de către membrii asociației Micul Gates pe parcursul unui atelier de minim 3 ore (profesori de informatică, elevi ai profilului matematică-informatică). Sugerând rostogolirea bulgărelui, o parte dintre participanti se vor alătura voluntarilor asociației pentru a realiza workshop-urile și în zilele următoare, dedicate și altor elevi de liceu și gimnaziu. Ei vor avea astfel posibilitatea de a-și fixa, valoriza și multiplica noile cunoștințe, de a le împărtăși altora, ceea ce va aduce cu sine creșterea încrederii și a stimei de sine. Ultima zi va fi dedicată realizării unor proiecte pe echipe, prezentarea acestora și premierea celor mai bune dintre ele. Ne propunem ca prin activitățile realizate și prin modul inedit de implicare a participanților în desfășurarea lor, să asigurăm sustenabilitatea evenimentului prin derularea unor astfel de activități și în lunile care urmează.Pentru alte informații legate de eveniment, accesați https://www.meet-and-code.org/ro/ro/event-show/2260.