RAPORT PRIVIND a III-a ÎNTÂLNIRE LTT DIN PROIECTUL ERASMUS+ EMATE2 CU NR. 2018-1-TR01-KA229-058034_4 MAIA, PORTUGALIA 27-31 mai 2019

În perioada 27-31.05.2019  școala noastră a fost reprezentată de doamnele profesoare  PETCU ANA, VLASCEANU DIANA, MIHAILESCU ALINA, doamna director VEȚELEANU ALINA-NICOLETA și de elevii IVANOIU CRISTINA, TRUSCA IOANA, DOBROIU ANAMARIA, BUSE FLORENA și UNTARU LETITIA la cea de a treia întâlnire LTT din proiectul Erasmus+ Emate2, organizată în Maia, Portugalia. Organizația de primire a fost școala Agrupamento da Escolas da Maia, reprezentată de domnul director Rui Duarte.

Prima zi a debutat cu vizitarea școlii din Portugalia, unde am fost întâmpinați de colegii portughezi, dar și de elevi cu multă prietenie. Am vizitat școala și am intrat în câteva clase unde am stat de vorbă cu profesori și elevi. A urmat prezentarea făcută de către directorul școlii și de coordonatoarea din Portugalia, Jose Dias, și fiecare echipă și-a prezentat elevii și profesorii. Echipa din România a oferit conducerii si echipei un cadou simbolic din România. Prânzul l-am servit la școală cu toții împreună.  A fost realizat o intalnire preliminara cu toti coordonatorii pentru a ajusta eventualele erori ale programului saptamanal propus de echipa portugheza. Seara am participat la o activitate de promovare a muzicii locale specifice, fado.

În a 2-a zi, a fost organizată activitati in scoala si in comunitatea locala pentru utilizarea aplicatiei. După prânz, am fost primiți de către reprezntantii oficiului de turism din Maia unde am realizat promovarea proiectului și am utilizat în instituții câteva expresii portugheze învățate. De asemenea, seara, am participat la deschiderea postului de radio din scoala si am dat interviuri de promovare a proiectului.

În a 3-a zi, micul dejun si dejunul au fost servite pe un vapor de croaziera unde au continuat exercițiile de utilizare a expresiilor de limbă portugheza prin accesarea aplicației pe telefonul mobil în diferite contexte si impartirea unor pliante de promovare printre turistii de pe vapor. Dupa-amiaza a continuat cu o vizita a unei crame unde ni s-au explicat procedeele de obtinere a vinului de Porto.

În ziua a patra zi, am revenit la activitatile din scoala, am vizitat oficiul de turism din Porto unde au fost distribuite flyere si aplicatia a fost prezentata responsabililor care au promis sa o introduca in linkurile oficiale ale site-ul de tursim din Porto. Dupa-amiaza, am participat la o activitate de peddy paper care ne-a permis sa folosim aplicatia pentru atingerea scopului precizat. Seara, am participat la activitate culturala de romovare a culturii locale cu cantece, dansuri si mancaruri traditionale. Au fost premiati membrii echipei portugheze.

 In ziua a cincea, au continuat exercițiile de utilizare a aplicației și de asimilare a expresiilor portugheze în alt contexte: organizarea unui targ turistic unde fiecare stat a avut un stand de organizat etc. De asemenea, au fost distribuite certificatele de participare.

In ziua a sasea, au fost verificate toate documentele, fiecare echipă organizându-și plecarea.   

Manager proiect, Prof. Ana Petcu         

spacer