Educational Enrichment for Romanian Children

E.E.R.C. este o organizație non-profit, având sediul în Boston, Massachusetts, Statele Unite ale Americii. Organizația le oferă elevilor de clasa a 7-a, a 8-a sau a 9-a oportunitatea de a petrece o lună de vară în orașul Boston. Pe parcursul timpului petrecut acolo, elevii locuiesc la familii gazdă și merg la tabere cu diverse teme și activități.

Pentru mai multe informații despre procesul de aplicație (noiembrie-decembrie anual), vizitați site-ul www.eercboston.org, secțiunea ”How To Apply”. Dacă doriți să discutați cu foști participanți, în cadrul școlii noastre puteți lua legătura cu Florena Bușe și Letiția Untaru (clasa a X-a B).

Despre experiențele participanților:

”Mă numesc Bușe Ioana Florena și sunt în clasa a X-a. În vara anului 2015, Educational Enrichment for Romanian Children mi-a oferit unica oportunitate de a petrece o lună în Boston, Massachusetts. Am trăit ca o adolescentă tipic americană și m-am adaptat perfect, deoarece toată lumea m-a tratat ca pe o prietenă, și nu ca pe o străină.

Experiența mea americană a însemnat legarea de prietenii de lungă durată și descoperirea unei culturi noi, diferite. În primele două săptămâni am fost în tabăra ”Frank A. Day”, unde mi-am dezvoltat atât abilitățile artistice (cursul de pictură și confecționări, cursul de jurnalism), cât și pe cele sportive (înot, snorkeling, scuba diving, water polo, baschet etc). În următoarele două săptămâni am locuit împreună cu familia Purnickescu și cei doi copii ai lor, în timp ce urmam cursurile de vară de la o școală locală, după care mergeam la piscină, concerte, magazine și altele. Excursiile în oraș și în suburbii, vizitele la muzee și la galerii de artă au constituit o interesantă expunere la cultura americană. Am putut vedea Statele Unite nu numai prin prisma unui vizitator, ci și prin prisma unui locuitor.

Cred că elevii dornici de a descoperi și de a trăi ”visul american” ar trebui să aplice pentru acest program. Mulțumesc EERC pentru oportunitatea oferită!”

“Mă numesc Untaru Letiția Cristiana și sunt în clasa a X-a. Anul trecut am aplicat în cadrul programului EERC, iar în vara anului 2017 am avut ocazia să stau patru săptămâni in Boston, Massachusetts, Statele Unite.

În prima săptămână am stat la familia Dixon. Dimineața mergeam într-o tabără pentru copii – Camp Pikati, unde am fost LIT (Leader In Training). Îi ajutam pe consilieri, participam la cursurile de înot, baschet, la diferite jocuri interactive. Am învățat multe despre cum să îmbin distracția cu responsabilitatea de a avea grijă de copii. După-amiezile le petreceam cu familia gazdă. Am mers la cumpărături, am luat cina împreună cu vecinii gazdelor, am mers la film sau la piscină.  Într-una din zile am făcut cu toții o excursie la New York, unde am avut parte de multe experiențe si am văzut locuri pe care le știam doar din filme.

În următoarele două săptămâni am mers în Tabăra Frank A. Day unde mi-am făcut mulți prieteni și am încercat pentru prima dată multe activități, precum canoe sau rugby. Am cunoscut persoane atât din SUA, cât și din Spania și Franța. M-am înțeles foarte bine cu fetele cu care am stat în cabană. Ne-am distrat de minune și ne  susțineam una pe cealaltă în activitățile sportive.

În ultima săptămână am mers la o școală de vară unde am avut ocazia să cunosc și mai mulți oameni și să îmi dezvolt abilitățile de scris (cursul de writing). În fiecare zi după cursuri vizitam Bostonul. Deși veneam în fiecare zi obosită, nu am regretat nicio clipă plimbările lungi pe străzile orașului.

Nu am simțit nici măcar o clipă că nu aș aparține acelui loc. Familia gazdă si prietenii pe care i-am întâlnit acolo m-au făcut să mă simt ca acasă. A fost o experiență de neuitat pe care aș mai retrăi-o oricând cu plăcere!”